Vacatures

Vakmensen, stagiaires en inhuurkrachten

 

Werken bij De Bie betekent deel uitmaken van een fijn team van vakmensen die grotendeels buiten werken. Mannen en ook vrouwen die van hun werk houden en van aanpakken weten. Wat iedereen bij ons beseft is dat je een goed resultaat alleen samen bereikt. We zien ons zelf als een soort familiebedrijf met hart voor vakmanschap.

 

Omdat we geen bedrijf van honderden of duizenden werknemers zijn doe je hier afwisselend werk met alle kansen om door te groeien. Het volgen van een opleiding wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Binnen het bedrijf zijn diverse collega’s als leermeester opgeleid, zodat je ook interne begeleiding bij het werk krijgt. Aan het eind van de werkweek is het altijd goed om even te ontspannen met een lolletje en een drankje. Je salaris is ook dik in orde. Geïnteresseerd? Reageer direct op een van onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.

 

Bel 023- 538 08 88 of mail voor meer informatie.

UITVOERDER 

STARTERSFUNCTIE  

 

De werkzaamheden 

Je bent als jonge uitvoerder verantwoordelijk voor het uitvoeren van een of meerdere projecten in de grond- water en wegenbouw. Daarnaast ben je – als je daarvoor zou voelen – ad hoc inzetbaar voor de zusterbedrijven De Bie Groen en De Bie Rioolservice. 

Onze projecten variëren in grootte en complexiteit. Je zorgt ervoor dat de jou toegewezen projecten gerealiseerd worden binnen de bestekeisen, volgens planning en werkbegroting. Vanzelfsprekend gooien wij je niet voor de leeuwen en beginnen we met overzichtelijke werken, afhankelijk van wat jij aankan. 

Jij motiveert en geeft leiding aan de uitvoerende medewerkers. Uiteraard bieden wij je daarbij de nodige begeleiding, omdat we de valkuilen kennen. 

Je krijgt de ruimte voor initiatieven en je ondersteunt de hoofduitvoerder bij de uitoefening van zijn taken. Mede daarom heb je nauwe contacten met opdrachtgevers, met het bedrijfsbureau en met andere collega’s. De organisatie heeft korte lijnen, zodat jouw inbreng er ook echt toe doet.  

Je voert een heldere projectadministratie met een specifiek GWW softwarepakket.

 

Bijzonderheden van de functie

Dit is een echte startersfunctie. Wij willen graag iemand begeleiden en verder opleiden binnen onze organisatie, zodat onze manier van werken als het ware met de paplepel wordt ingegoten. Juist omdat we uitgaan van een duurzame samenwerking, investeren we graag in jou voor de overdracht van onze kennis en kunde. Dan kun jij mooi doorgroeien in onze organisatie. 

 

Welke ervaring is nodig?

Een HBO en/of MBO opleiding civiele techniek. Jouw diploma moet in het verschiet liggen. 

 

Functie-eisen 

Het hebben van een rijbewijs B is een vereiste. 

Geïnteresseerd?! Stuur je CV en motivatie naar info@debiebuitenwerk.nl of laat je gegevens achter o.v.m. sollicitatie in het contactformulier op de website, dan nemen wij contact met jou op.

HOVENIER   

 

De werkzaamheden

Het in klein teamverband (en soms zelfstandig) zorgdragen voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van de groenvoorziening, waarbij jij als vakbekwame medewerker jou kennis en kunde inzet om al dan niet samen met de medewerker groenvoorziening een kwalitatief goed product te leveren voor onze opdrachtgevers.

 

Bijzonderheden van de functie

De werkzaamheden zijn op onderdelen seizoensgebonden, waardoor de zomermaanden 

drukker zijn dan de winterperiode. De werktijden kunnen daarom soms wat verschillen.  

 

Welke ervaring is nodig?

Voor de functie hovenier is het van belang dat je de opleiding tot vakbekwaam hovenier met diploma hebt afgerond of binnenkort zult afronden. 

 

Functie-eisen 

Het hebben van een rijbewijs B is een vereiste.

Geïnteresseerd?! Stuur je CV en motivatie naar info@debiebuitenwerk.nl of laat je gegevens achter o.v.m. sollicitatie in het contactformulier op de website, dan nemen wij contact met jou op.

Oppermannen en Grondwerkers

Wij zoeken meerdere oppermannen en grondwerkers om ons team te vergroten en te versterken!

 

De werkzaamheden:

Opperman Het op aanwijzing verrichten van alle voorkomende werkzaamheden ter ondersteuning van de straatmaker en de grondwerker, zoals het aanvoeren van stenen, zand en banden, het helpen bij leggen van leidingen, invegen van de bestrating en opruimen van overtollige materialen.

Grondwerker Het op aanwijzing van de uitvoerder en/of kraanmachinist en deels ook zelfstandig uitvoeren van grondwerkzaamheden zoals het maken van (proef)sleuven, het afwerken van bermen, taluds en aardebanen. Een grondwerker maakt ook huisaansluitingen. Het bedienen van hand- en kleine motorgereedschappen behoort ook tot de taken.

 

Bijzonderheden van de functie:
De functie van opperman is een mooie opstap om door te kunnen groeien naar grondwerker of straatmaker. Deze functie is vooral geschikt voor jonge mensen die nog willen leren. Wij kunnen de opleiding aanbieden.

 

Welke ervaring is nodig?:
1. Voor de functie opperman is geen ervaring/opleiding nodig. Je moet wel bereid zijn en het leuk vinden een ander te helpen.
2. Voor de functie grondwerker is het van belang dat je wel enige ervaring met soortgelijk werk hebt en dat je niet bang bent om samen met een kraan(machinist) in het veld te staan, ook op diepte.

 

Functie-eisen:
Naast een gezonde dosis motivatie om te werken zijn er geen bijzondere functie-eisen!

 

Geïnteresseerd?! Stuur je CV en motivatie naar info@debiebuitenwerk.nl of laat je gegevens achter o.v.m. sollicitatie in het contactformulier op de website, dan nemen wij contact met jou op.

RIOOLONTSTOPPER 

RIOOLSPECIALIST  

 

De werkzaamheden 


Ontstopper 

Het zelfstandig (en soms in teamverband) verrichten van (deel)taken met betrekking tot het ontstoppen, repareren en reinigen (doorspuiten) van rioleringen en het schoonmaken van dakgoten van woonhuizen en flatgebouwen. 

 

Rioolspecialist 

Het in klein teamverband (en soms alleen) zorgdragen voor het (op onderdelen) aanleggen, renoveren of onderhouden van onder meer schoon- en vuilwaterriool zowel buiten als inpandig, inclusief huisaansluitingen; drainage ; straatkolken, trottoirkolken en aanverwanten.

 

Bijzonderheden van de functie

Onze medewerkers lopen gemiddeld 1 x per 4 weken piketdiensten voor spoedklussen en calamiteiten. 

 

Welke ervaring is nodig?

  1. Voor de functie Ontstopper is ervaring niet noodzakelijk, maar uiteraard wel wenselijk. Mocht dat nodig zijn, dan kunnen we je intern opleiden. 
  2. Voor de functie Rioolmedewerker is het heel belangrijk dat je handig bent en dat je ervaring hebt met het werken in de grond en met leidingstelsels. 
  3. Omdat je veel bij mensen thuis komt, is klantvriendelijkheid en netjes/schoon werken heel belangrijk. 
  4. Je moet niet bang zijn voor poep. 

 

Functie-eisen 

Het hebben van een rijbewijs B is een vereiste. 

Geïnteresseerd?! Stuur je CV en motivatie naar info@debiebuitenwerk.nl of laat je gegevens achter o.v.m. sollicitatie in het contactformulier op de website, dan nemen wij contact met jou op.

STAGIAIRES 

Uiteenlopende opleidingen  

 

De stageplaatsen 

Wij hebben op verschillende opleidingsniveaus stageplaatsen voor buitenwerk voor elk van onze bedrijven. Dat geldt ook voor binnenwerk. De keuze voor welk bedrijf en soort stage is afhankelijk van jouw opleiding en jouw interesse. We hebben samenwerkingsverbanden met diverse scholen en opleidingsinstituten in Noord-Holland, variërend van praktijkonderwijs tot en met HBO. 

 

Buitenwerk 

Voor het praktische buitenwerk voor de aankomende vakmensen hebben we BBL-plekken. Daarvoor hebben we een nauwe samenwerking met o.a. het SPG, ROC, Clusius en het Nova-college. Ook leerlingen van het praktijkonderwijs zoals het Tender College IJmuiden krijgen bij ons de gelegenheid zich, door mee te werken, te oriënteren op hun werk en hun toekomst.  

Ook aankomende uitvoerders kunnen hun praktijkervaring in het buitenwerk opdoen door als aspirant-uitvoerder de stage te doorlopen. 

 

Binnenwerk

Het bedrijfsbureau is het zenuwcentrum van de organisatie. Stage lopen op dit bureau is heel leerzaam. Hier gebeurt het namelijk allemaal; calculeren, inkoop en werkvoorbereiding voor de drie bedrijven. De medewerkers die op het bedrijfsbureau werken, zijn zeer breed inzetbaar en van alle markten thuis. 

Anders dan bij de grote bedrijven krijg je tijdens je stage op dit bureau te maken met alle facetten van het werken in de Infra en/of in het Groen. In rap tempo kun jij tijdens je stage voor jezelf filteren welke aspecten van het werk jou het meeste aanspreken en kun je ervaren waar jouw kracht ligt. Wij hebben goede contacten met In-Holland en met het Horizon-college. 

 

Bijzonderheden van de functie

Wij bieden jou al dan niet via onze leermeesters de begeleiding die je nodig hebt om de stage-werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren. En natuurlijk helpen de collega’s je daar ook bij, variërend van uitvoerder, bedrijfsbureau, buitendienst tot administratie. 

 

Functie-eisen 

Voor alle stageplaatsen en leer-werkplaatsen geldt dat wij het heel belangrijk vinden dat je inzet toont en de discipline hebt om op tijd op het werk te komen. En natuurlijk moet je de school / opleiding serieus nemen, want dat doen wij ook. 

Geïnteresseerd?! Stuur je CV en motivatie naar info@debiewegenbouw.nl of laat je gegevens achter o.v.m. sollicitatie in het contactformulier op de website, dan nemen wij contact met jou op.